The Rolling Stones

The Rolling Stones er et verdenskjent britisk rockband. De hadde sin debutering i Marquee Club i London 12 juli 1962. Brian Jones, Mick Jagger, Keith Richard, Ian Stewart og Dick Taylor var de som opptrådte i deres første konsert. De har vært aktive i over 6-tiår og er en av de mest kjente og varige banden i rockeiden.

På staren var gruppen inspisert av amerikansk rhythm og bluse og fikk navnet sitt av en Muddy Waters låt, «Rollin Stone». De startet opprinnelig som et coverband, men utover årene begynte Jagger og Richards å skrive egne låter. Siden 1965 er alle låtene deres skrevet selv.

Deres første baneoppsett besto av vokalisten Mick Jagger, multiinstrumentalisten Brian Jones, gitaristen Keith Richards, bassist Bill Wyman, og Charlie Watts på trommer. I løper de første årene deres var Jones den primære lederen; han samlet bandet, ga bandet navn og hadde ansvar for lyd og bilde. I 1963 ble Andrew Loog Oldham deres Manger og det var han som oppfordret gruppen til å skrive sine egne låter.

Jones forlot gruppen rett før hans død i 1969, og ble erstattet med gitaristen Mick Taylor. Det året ble de introdusert som «The Greatest Rock and Roll band in the World«.