Smash-kake
NØTTEBUNN
8 DL NØTTER
100 G SMASH
4 SS HVETEMEL
2 TS BAKEPULVER
5 STK EGG
1/8 TS SALT
4 DL MELIS
2SS MEIERISMØR TIL SMØRING
MELKSJOKOLADEKREM
100 G MEIERISMØR
200 G MELKESJOKLADE
4 SS KREMFLØTE
VANILJEFYLL
5 DL VANILJEKREM
50 G SMASH
TOPPING
3 DL KREMFLØTE
1 POSE SMASH
SLIK GJØR DU DET
- SETT OVNEN PÅ 170 C OG LEGG BAKEPAPIR I BUNNEN PÅ 2 SPRINGFORMER, CA . 26 CM I DIAMETER. SMØR FORMENE GODT MED ROMTEMPERERT SMØR.
- KJØR NØTTER OG SMASH FINT I EN KJØKKENMAKIN MED KNIVBLAD. BLAND MED MEL OG BAKEPULVER.
- PISK EGG, SALT OG MELIS TIL EN LUFTIG RØRE. VEND INN NØTTEBLADINGEN OG FORDEL I FORMENE.
- STEK MIDT I OVENEN I 40 MINUTTER. PASS PÅ SÅ IKKE TOPPEN BLIR BRENT, DEKK EVENTUELT MED ET STYKKE BAKEPAPIR . SJEKK MED EN STEKEPINNE AT KAKEN ER FERDIG . AVKJØL PÅ RIST.
- LAG SJOKOLADEKREM VED Å SMELTE SMØR I EN KJELE PÅ SVAK VARME. HAKK SJOKOLADEN OG RØR INN I SMØRET TIL SMELTET. TA KJELEN AV VARMEN OG RØR INN FLØTE. SMØR SKJOKLADEKREMEN PÅ TOPPEN AV BEGGE KAKEBUNNENE.
- LEGG DEN ENE BUNNE PÅ ET SERVERINGSFAT OG FORDEL VANILJEKREMEN OPPÅ SJOKOLADEKREMEN. HAKK SMASH OG DYSS OVER. LEGG DEN ANDRE BUNNEN OPPÅ.
- PISK FLØTE TIL KREM OG HA PÅ TOPPEN AV KAKEN , OPPÅ SJOKLADEKREMEN. DRYSS OVER EN POSE SMASH OG SERVER MED EN GANG.
SKREVET AV ANNIKEN