Smash-kake

NØTTEBUNN

8 DL NØTTER

100 G SMASH

4 SS HVETEMEL

2 TS BAKEPULVER

5 STK EGG

1/8 TS SALT

4 DL MELIS

2SS MEIERISMØR TIL SMØRING

MELKSJOKOLADEKREM

100 G MEIERISMØR

200 G MELKESJOKLADE

4 SS KREMFLØTE

VANILJEFYLL

5 DL VANILJEKREM

50 G SMASH

TOPPING

3 DL KREMFLØTE

1 POSE SMASH

SLIK GJØR DU DET

  1. SETT OVNEN PÅ 170 C OG LEGG BAKEPAPIR I BUNNEN PÅ 2 SPRINGFORMER, CA . 26 CM I DIAMETER. SMØR FORMENE GODT MED ROMTEMPERERT SMØR.
  2. KJØR NØTTER OG SMASH FINT I EN KJØKKENMAKIN MED KNIVBLAD. BLAND MED MEL OG BAKEPULVER.
  3. PISK EGG, SALT OG MELIS TIL EN LUFTIG RØRE. VEND INN NØTTEBLADINGEN OG FORDEL I FORMENE.
  4. STEK MIDT I OVENEN I 40 MINUTTER. PASS PÅ SÅ IKKE TOPPEN BLIR BRENT, DEKK EVENTUELT MED ET STYKKE BAKEPAPIR . SJEKK MED EN STEKEPINNE AT KAKEN ER FERDIG . AVKJØL PÅ RIST.
  5. LAG SJOKOLADEKREM VED Å SMELTE SMØR I EN KJELE PÅ SVAK VARME. HAKK SJOKOLADEN OG RØR INN I SMØRET TIL SMELTET. TA KJELEN AV VARMEN OG RØR INN FLØTE. SMØR SKJOKLADEKREMEN PÅ TOPPEN AV BEGGE KAKEBUNNENE.
  6. LEGG DEN ENE BUNNE PÅ ET SERVERINGSFAT OG FORDEL VANILJEKREMEN OPPÅ SJOKOLADEKREMEN. HAKK SMASH OG DYSS OVER. LEGG DEN ANDRE BUNNEN OPPÅ.
  7. PISK FLØTE TIL KREM OG HA PÅ TOPPEN AV KAKEN , OPPÅ SJOKLADEKREMEN. DRYSS OVER EN POSE SMASH OG SERVER MED EN GANG.

SKREVET AV ANNIKEN