Muffins med bringebær og hvit sjokolade
Ingredienser:
250 g hvetemel
2 ts bakepulver
150 g sukker
2 store egg
1 ts vaniljesukker
1 dl melk eller matfløte
150 g smør
100 g frosne bringebær
75 g hakket hvit sjokolade
Slik gjør du: (Muffins)
Visp egg og sukker til myk eggedosis. Smelt smøret, tilsett melken og vend blandingen inn i eggedosisen. Sikt sammen mel, bakepulver og vaniljesukker. Vend alt hurtig sammen, bland til slutt inn bringebær og sjokolade. Sett muffinsformene i et muffinsbrett og fyll formene 2/3 fulle. Stek muffinsene ved 200 grader midt i ovnen. Avhengig av størrelsen på formene tar det 10-20 minutter å steke. Sjekk med en kakepinne. Avkjøl på rist.
Her kommer 3 forskjellige typer frosting du kan velge mellom
Hvit sjokoladefrosting
300 g hvit sjokolade
300 g kremost naturell
Slik gjør du: (Hvit sjokoladefrosting)
Smelt sjokoladen over vannbad. Visp den smeltede sjokoladen inn i osten til en tykk krem.
Mørk sjokoladefrosting
250 g mørk sjokolade
1,5 dl fløte
2 ss sukker
1 ss meierismør
100 g kremost naturell
Slik gjør du: (Mørk sjokoladefrosting)
Finhakk sjokoladen og ha den i en bolle. Kok opp fløte og sukker. Hell den varme fløten over sjokoladen litt etter litt mens du rører. Sjokoladen skal bli blank og elastisk. Visp inn smør og ost til en tykk glatt krem. Bruk eventuelt en stavmikser eller hurtigmikser (bruk pulsknappen).
Ostekrem
150 g kremost naturell, romtemperert
100 g smør, romtemperert
300 g melis
saften av 1/2 sitron
eventuelt konditorfarge
Slik gjør du: (Ostekrem)
Rør sammen ost, smør og sitronsaft til en glatt røre. Bland inn melis.