Muffins med bringebær og hvit sjokolade

Ingredienser:

250 g hvetemel

2 ts bakepulver

150 g sukker

2 store egg

1 ts vaniljesukker

1 dl melk eller matfløte

150 g smør

100 g frosne bringebær

75 g hakket hvit sjokolade

Slik gjør du: (Muffins)

Visp egg og sukker til myk eggedosis. Smelt smøret, tilsett melken og vend blandingen inn i eggedosisen. Sikt sammen mel, bakepulver og vaniljesukker. Vend alt hurtig sammen, bland til slutt inn bringebær og sjokolade. Sett muffinsformene i et muffinsbrett og fyll formene 2/3 fulle. Stek muffinsene ved 200 grader midt i ovnen. Avhengig av størrelsen på formene tar det 10-20 minutter å steke. Sjekk med en kakepinne. Avkjøl på rist.

Her kommer 3 forskjellige typer frosting du kan velge mellom

Hvit sjokoladefrosting

300 g hvit sjokolade

300 g kremost naturell

Slik gjør du: (Hvit sjokoladefrosting)

Smelt sjokoladen over vannbad. Visp den smeltede sjokoladen inn i osten til en tykk krem.

Mørk sjokoladefrosting

250 g mørk sjokolade

1,5 dl fløte

2 ss sukker

1 ss meierismør

100 g kremost naturell

Slik gjør du: (Mørk sjokoladefrosting)

Finhakk sjokoladen og ha den i en bolle. Kok opp fløte og sukker. Hell den varme fløten over sjokoladen litt etter litt mens du rører. Sjokoladen skal bli blank og elastisk. Visp inn smør og ost til en tykk glatt krem. Bruk eventuelt en stavmikser eller hurtigmikser (bruk pulsknappen).

Ostekrem

150 g kremost naturell, romtemperert

100 g smør, romtemperert

300 g melis

saften av 1/2 sitron

eventuelt konditorfarge

Slik gjør du: (Ostekrem)

Rør sammen ost, smør og sitronsaft til en glatt røre. Bland inn melis.