Lars Saabye Christiansen

Lars Saabye Christiansen er en norsk forfatter med både norsk og dansk statsborgerskap. Han har bodd i Norge hele livet sitt og hans verk er på norsk og handlingene i litteraturen hans befinner seg i Norge. Han er en av Norges mest kjente samtidsforfatter som skriver dikt, noveller og romaner i flere forskjellige sjangere. Han har også vært poetmusikker og skrevet flere filmanuser. Christiansen mottok Tarjei Vesaas debutantpris for diktsamlingen Historien om Gly (1976). Han ble utnevnt til kommandør av Den kongelige norske ST. Olavs Orden for bra innsats for norsk litteratur i 2006. Som forfatter har han bidratt sterkt til utviklingen av litteraturen i Norge. Flere av bøkene hans er oversatt til over 30 språk.

Christiansen debutert som en lyrikker, men det var romanene hans som slo gjennom. Hans roman Beatles (1986) er en av de største salgssuksessene i Norge noensinne.