Klassiske fastelavnsboller
Fastelavnsboller invitere til fråtsing og kos på fastelaven. Dette
er en tradisjonell variant på fastelavnsboller med krem og syltetøy.
ingredienser
1.stk
Porsjon: en deig gir cirka 10-12 boller
700 g hvetemel
100 g sukker
1 pakke tørrgjær eller fersk
gjær
2 ts kardemomme
0.25 ss vaniljesukker
0.25 ss bakepulver
3.25 dl lettmelk
1.stk egg
100 g meierismør
1.stk egg sammenpisket til pensling
Til servering:
bringebærsyltetøy
krem pisket
melis
Slik gjør:
varm melken til cirka 37 grader
Bland alt det tørre i en bakebolle smuldre gjæren inn i det tørre.
tilsett melk og egg
Arbeid deigen sammen i maskin la maskinen gå ved middels
hastighet til deigen er jevn og smidig og slipper bollen. Tilsett det
myke smøret i små biter, litt etter litt. Arbeid deigen til den er smidig
og igjen slipper bollen. La den gjerne gå 10 minutter i maskinen.
Dekk bollen med plastfilm og et kjøkkenhåndkle la deigen heve til dobbel størrelse .
Bland deigen godt sammen, del den i 10 – 12 like store emner og trill ut fine boller . sett bollene over på et stekebrett dekket bakepapir eller en bakeduk. Legg over plastfolie og la bollene etterheve cirka 30 minutter.
Pensel dem raskt og forsiktig med sammenpisket egg og stek bollene
midt i ovnene ved 190 grader i 10- 15 minutter.
Server de nybakte bollene med pisket krem og bringebærsyltetøy .
Pynt med skivede mandler hvis ønskelig Dryss til slutt over et tykt lag melis