Kinderkake i langpanne.

ingredienser

Sjokoladekake:

250 g smør

400 g sukker

4 egg

3 ts vaniljesukker

1 ts bakepulver

2 ts natron

6 ss kakao

400 g hvetemel

4 dl kefir

Melkesjokoladekrem:

200 g smør

400 g melkesjokolade

500 g melis

2 ss varm kaffe eller melk

1egg

pynt:

50 g kokesjokolade

50 g hvit sjokolade

Kinder – sjokolade i forskjellige varianter

fremgangsmåte:

Sjokoladekake:

pisk mykt romtemperert smør sammen med sukkeret. Tilsett ett egg om gangen og

pisk godt mellom hvert egg pisk til du får en skikkelig luftig smørkrem.

Bland vaniljesukker, bakepulver, natron og kakaopulveret med litt av hvetemelet. Rør dette godt inn i smørkremen.

Rør deretter inn resten av hvetemelet og surmelken (kefir) til du får en jevn deig.

Fordel deigen i en stor langpanne (ca. 30 x 40 cm ) med bakepapir i bunnen.

Stek er kakene midt i ovnen ved 175°C i ca. 35-40 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt i midten)

La kaken avkjøles helt i langpannen.

Melkesjokoladekrem:

Smelt smøret og melkesjokolade i bolle som settes over en kjele med kokende vann.

Rør blandingen jevn, tilsett melisen. Ta bollen vekk fra varmen. Tilsett varm kaffe (eller melk) og ett egg. Pisk kraftig i kremen til den blir glatt og klumpfri

Sett kjelen i kjøleskapet til kremen er helt kald Rør av og til. Når kremen er helt kald piskes raskt opp med elektrisk håndmikser.

Det skal blir en tykk luftig krem .Hvis du synes den har for tynn konsistens kan du bare sette bollen med med sjokoladekremen i kjøleskapet en liten stund ( slik at smøret og sjokoladen blir fastere ) og deretter piske den opp på nytt .

Pynting

Ta kaken ut av formen dra av bakepapiret og renskjær kantene. Smør den tykke

melkesjokoladekremen over hele kaken .

Smelt kokesjokolade (dette gjøres raskt i mikrobølgeovnen) Ha den

smeltede sjokoladen i en sprøytepose. Klipp et lite hull i enden av posen og ringle den smeltede over kaken i tynne striper. Gjenta med hvit sjokolade

Del kaken i firkanter – ikke for små, så du får plass til masse pynt 🙂