Kinderkake i langpanne.
ingredienser
Sjokoladekake:
250 g smør
400 g sukker
4 egg
3 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
2 ts natron
6 ss kakao
400 g hvetemel
4 dl kefir
Melkesjokoladekrem:
200 g smør
400 g melkesjokolade
500 g melis
2 ss varm kaffe eller melk
1egg
pynt:
50 g kokesjokolade
50 g hvit sjokolade
Kinder – sjokolade i forskjellige varianter
fremgangsmåte:
Sjokoladekake:
pisk mykt romtemperert smør sammen med sukkeret. Tilsett ett egg om gangen og
pisk godt mellom hvert egg pisk til du får en skikkelig luftig smørkrem.
Bland vaniljesukker, bakepulver, natron og kakaopulveret med litt av hvetemelet. Rør dette godt inn i smørkremen.
Rør deretter inn resten av hvetemelet og surmelken (kefir) til du får en jevn deig.
Fordel deigen i en stor langpanne (ca. 30 x 40 cm ) med bakepapir i bunnen.
Stek er kakene midt i ovnen ved 175°C i ca. 35-40 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt i midten)
La kaken avkjøles helt i langpannen.
Melkesjokoladekrem:
Smelt smøret og melkesjokolade i bolle som settes over en kjele med kokende vann.
Rør blandingen jevn, tilsett melisen. Ta bollen vekk fra varmen. Tilsett varm kaffe (eller melk) og ett egg. Pisk kraftig i kremen til den blir glatt og klumpfri
Sett kjelen i kjøleskapet til kremen er helt kald Rør av og til. Når kremen er helt kald piskes raskt opp med elektrisk håndmikser.
Det skal blir en tykk luftig krem .Hvis du synes den har for tynn konsistens kan du bare sette bollen med med sjokoladekremen i kjøleskapet en liten stund ( slik at smøret og sjokoladen blir fastere ) og deretter piske den opp på nytt .
Pynting
Ta kaken ut av formen dra av bakepapiret og renskjær kantene. Smør den tykke
melkesjokoladekremen over hele kaken .
Smelt kokesjokolade (dette gjøres raskt i mikrobølgeovnen) Ha den
smeltede sjokoladen i en sprøytepose. Klipp et lite hull i enden av posen og ringle den smeltede over kaken i tynne striper. Gjenta med hvit sjokolade
Del kaken i firkanter – ikke for små, så du får plass til masse pynt 🙂