Ingvar Ambjørnsen

Ingvar Even Ambjørnsen-Haefs er en norsk forfatter som debuterte med diktsamlingen Pepsikyss (1976). Som ung droppet han ut av gymnaset etter en måned og fulførte heller et års typografiutdanning i Larvik yrkesskole. I 1984 flyttet han til Hamburg i Tyskland og har bodd der siden. Lervik kommunestyre utnevnte Ambjørnsen til æresborger av Larvik i 17 juni 2009.

Has roman den siste revejakta (1983) som omhandlet narkotikamiljøet i Oslo ble filmatisert i 2008. Noen av Ambjørnsens mest kjente verk er ungdomsbokserien om Pelle og Proffen som har vært inspirasjonen til flere filmer, romanene om Elling har også blitt filmatisert. Første filmatiseringen om Elling ble oscarnominert. Ambjørnsen mottok både språklig samlings litteraturpris og riksmålsforbundets litteraturpris som gjør han den eneste norske forfatteren som har mottatt begge. Flere av hans bøker har blitt oversatt til flere språk. Han var også flere år ukentlig spaltist i VG.