Pia Tjelta.

Pia Merete Tjelta ble født 12 september 1977. Hun er en norsk skuespiller som har hatt roller både på film, TV og scene. Hun er kjent fra TV -serien Neste sommer og filmer som Mongoland og Blindsone.

Tjelta er utdannet ved Teaterhøyskolen i Oslo.

Hun startet skuespillerkarrieren sin midt på 1990-tallet da hun turnerte med et svensk friteater i Øst-Europa. Hun filmdebuterte i 2001 i filmen Mongoland, og har hatt flere sentrale roller i flere filmer etter dette.

Hun har også hatt flere TV oppgaver, hun spilte rollen som Anki i komiserien Neste sommer og hadde en sentral rolle i dramaserien Lykkeland. På scenen debuterte hun i 2016 i stykket fyrverkerimakarens dotter på det norske teateret.

Hun har også mottatt en rekke priser blant annet som beste kvinnelige skuespiller under Amandaprisen i 2019. I 2022 vant hun Gullruten for beste birolle i serien Lykkeland.