Eplekake

Ingredienser:

200 g sukker

200 g smør

2 store egg

200 g hvetemel

1,5 ts bakepulver

Fyll:

3-4 epler

3 ts vaniljesukker

2 ts kanel

3 ss sukker

Fremgangsmåte:

Pisk smør og sukker til lys og luftig smørkrem. Ha i ett og ett egg og pisk godt mellom hvert. Sikt i det tørre og bland deigen godt sammen. Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) som har bakepapir i bunnen. Jevn til overflaten. Skrell eplene og del de i båter som så skjæres i skiver. Stikk epleskivene ned i deigen i en pent sirkelmønster (begynn innenfra). Sikt over vaniljesukkeret. Dryss over godt med kanel og strø til slutt over masse sukker. Stek kaken midt i ovnen ved 180 grader i ca. 50 min. Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen ved å skjære forsiktig langsmed kanten av formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.

Tips:

Oppskriften er beregnet på store egg. Har du bare medium eller små egg, bruk 3 stk i stedet for 2. Lag gjerne dobbel porsjon og frys ned kaken.

Husk epledagen 27 september 2022 (Lag noe godt med norske epler)