Gulerotkake med ostekrem
6 stk egg
6 dl sukker
3,5 dl soyaolje, eller annen smaksnøytral olje
500g gulrot
6 dl hvetemel
1 ss bakepulver
1 ts malt kanel
Ostekrem:
200g kremost
200 g mykt smør
200 g melis
Til pynt 1 stk gulrot
Slik gjør du!
- Bland sammen egg, sukker og olje i en stor bolle.
- Riv gulrot fint, og ha revet gulrot i bollen.
- Slikt mel, bakepulver og kanel ,og ha det i bollen. Bland røren godt sammen.
- Kle en liten langpanne , ca 25×40 cm med bakepapir. Hell røren over i pannen.
- Sett kaken nederst i ovnen på 180;C og stek i 45 minutter.
- Stikk en trepinne i midten av kaken og sjekk om kaken er ferdig stekt. Hvis det fester seg noe til pinnen er kaken ferdig.
- Legg en rist over formen og snu kaken rundt. Løft av formen fjerne bakepapiret. La kaken avkjøle på risten.
- La smøret til glasuren bli romtemperert , slik at det har samme konsistens som kremosten. Pisk kremost, smør og melis med håndmikser eller i hutigmikser til du får en glatt krem med smørbar konsistens.
- Bre ostekremen over kaken og pynt eventuelt gulrotstrimler.
Skrevet av Ruth Margrethe