Gulerotkake med ostekrem

6 stk egg

6 dl sukker

3,5 dl soyaolje, eller annen smaksnøytral olje

500g gulrot

6 dl hvetemel

1 ss bakepulver

1 ts malt kanel

Ostekrem:

200g kremost

200 g mykt smør

200 g melis

Til pynt 1 stk gulrot

Slik gjør du!

  1. Bland sammen egg, sukker og olje i en stor bolle.
  2. Riv gulrot fint, og ha revet gulrot i bollen.
  3. Slikt mel, bakepulver og kanel ,og ha det i bollen. Bland røren godt sammen.
  4. Kle en liten langpanne , ca 25×40 cm med bakepapir. Hell røren over i pannen.
  5. Sett kaken nederst i ovnen på 180;C og stek i 45 minutter.
  6. Stikk en trepinne i midten av kaken og sjekk om kaken er ferdig stekt. Hvis det fester seg noe til pinnen er kaken ferdig.
  7. Legg en rist over formen og snu kaken rundt. Løft av formen fjerne bakepapiret. La kaken avkjøle på risten.
  8. La smøret til glasuren bli romtemperert , slik at det har samme konsistens som kremosten. Pisk kremost, smør og melis med håndmikser eller i hutigmikser til du får en glatt krem med smørbar konsistens.
  9. Bre ostekremen over kaken og pynt eventuelt gulrotstrimler.

Skrevet av Ruth Margrethe