Påskesuksesskake

Ingredienser

Mandelbunn

4 egghviter

150 g melis

150 g mandler

0,5 ts bakepulver

Suksesskrem med appelsinsmak

6 eggeplommer

1dl sukker

1dl presset appelsinsaft

revet skall av 1 appelsin

100 g smør

pynt:

påskemarsipan

Fremgangsmåte

Mandelbunn:

Pisk eggehvitene stive. Ha i melis og pisk videre til marengs. Bland i bakepulver. Mal mandlene og rør i til slutt.

Ha deigen i en rund kakeform( 24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 175 c i 30 min. Avkjøl kaken helt i formen. Løsne kaken forsiktig fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.

Suksesskrem med appelsinsmak

Bland eggeplommer, sukker, appelsinssaft og appelsinskall i en liten kjele. Kok opp under stadig omrøring. Ta kjelen fra platen og visp inn mykt smør i små klatter med en stålvisp. Avkjøl kremen til den er helt kald og tykk i konsistensen (det tar noen timer)

Smør appelsinkremen jevnt over kaken og også litt langs kantene. Pynt kanten av kaken med avkuttede stenger av påskemarsipan og pynt toppen med påskesjokolade.

Skrevet av ELIN