Påskesuksesskake
Ingredienser
Mandelbunn
4 egghviter
150 g melis
150 g mandler
0,5 ts bakepulver
Suksesskrem med appelsinsmak
6 eggeplommer
1dl sukker
1dl presset appelsinsaft
revet skall av 1 appelsin
100 g smør
pynt:
påskemarsipan
Fremgangsmåte
Mandelbunn:
Pisk eggehvitene stive. Ha i melis og pisk videre til marengs. Bland i bakepulver. Mal mandlene og rør i til slutt.
Ha deigen i en rund kakeform( 24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 175 c i 30 min. Avkjøl kaken helt i formen. Løsne kaken forsiktig fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.
Suksesskrem med appelsinsmak
Bland eggeplommer, sukker, appelsinssaft og appelsinskall i en liten kjele. Kok opp under stadig omrøring. Ta kjelen fra platen og visp inn mykt smør i små klatter med en stålvisp. Avkjøl kremen til den er helt kald og tykk i konsistensen (det tar noen timer)
Smør appelsinkremen jevnt over kaken og også litt langs kantene. Pynt kanten av kaken med avkuttede stenger av påskemarsipan og pynt toppen med påskesjokolade.
Skrevet av ELIN