Brownie i appelsin

Ingredienser:

2 stk store appelsiner

75 g smør

75 g kokesjokolade

1/2 dl sukker

1/2 dl brun farin

1 stk egg

1 dl hvetemel

1/2 ts vaniljesukker

1 ts bakepulver

1 klype salt

Fremgangsmåte:

  1. Forvarm stekeovnen til 190 grader, eller fyr opp bålet.

2. Smelt smøret i en kasserolle på lav varme og skru av varmen.

3. Vask appelsinene og skjær av toppen. Bruk en skje til å grave ut innholdet. Ha det gjerne i en bolle og bruk det i en smoothie eller lignende.

4. Hakk sjokoladen opp i smått og sett den til side. Jeg brukte en blanding av mørk sjokolade og dronningsjokolade. Mål opp sukker og brun farin i en liten skål, og hvetemel, vaniljesukker, bakepulver og salt i en annen.

5. Når smøret er smeltet setter du det til side og har i sjokoladen. Rør til sjokoladeblandingen er helt uten klumper. Tilsett sukkeret, før du så rører inn eggene. Ha i ett egg av gangen og rør godt mellom hver gang, til du har en jevn konsistens. Sikt over melblandingen og vend det inn i røren.

6. Steking. Hell kakerøren over i de hule appelsinene. Kakerøren bør ikke fylle mer enn halvparten av appelsinene, da den vil heve mye i ovnen. Dekk appelsinene med aluminiumsfolie og legg de på bålet, eller stek de i stekeovnen på 25-30 minutter (uten folie). Steketiden vil variere litt fra ovn til ovn, eller varmen på bålet. Server appelsinkakene mens de enda er lune.