Fastelavnsboller

Det nærmer seg fastelavn den 28 februar. Her kommer en oppskrift på noen gode fastelavnsboller dere kan teste ut.

Ingredienser:

150 g smør

3 dl melk

50 g gjær

1 dl sukker

1 ts kardemomme

1 ts bakepulver

ca 500 g hvetemel

Pensling:

1 egg

litt melk

Fyll:

6 dl kremfløte

2 ss vaniljesukker

2 dl bringebær tinte

Pynt:

melisdryss

Fremgangsmåte:

Smelt smøret og ha i melken. Varm opp til lunken (37 c). Rør ut gjæren i væsken. Tilsett sukker, kardemomme og bakepulver. Bland så i hvetemelet til du får en smidig deig. Hev deigen i 45 min. Kna sammen deigen og del den i 24 jevnstore emner. Trill ut boller og sett de på stekeplater dekket med bakepapir. Etterhev bollene i 30 min. Pensle over bollene med egg som er pisket sammen med litt melk. Stek bollene midt i ovnen ved 250 C i 8-10 min. Avkjøl bollene til de er helt kalde.

Pisk kremfløte stiv og vend inn vaniljesukker og bringebær. Del bollene i to og fyll de med nydelig bringebærkrem. Sikt over melis og server!