Jordbærmousse med sjokoladesaus

Her kommer et tips til en nydelig dessert du kan lage til morsdagen.

Jordbærmousse

 • 1 dl kremfløte
 • 200 g jordbær
 • 2 ss sukker
 • 2 stk eggeplomme
 • 2 stk eggehvite
 • 50 g melis

Sjokoladesaus

 • ½ dl kremfløte
 • 100 g mørk kokesjokolade

Slik gjør du:

 1. Pisk fløte til myk krem med en håndvisp og sett den kaldt. Rens alle jordbærene og del de. Sett av halvparten til pynt. Ha jordbær og sukker i en liten kjele, og varm opp under omrøring på lav temperatur til sukkeret er løst opp. Kjør med en stavmikser til glatt purë. Avkjøl.
 2. Stivpisk eggehviter med melis. Bland forsiktig sammen jordbærpurë og eggeplommer, vend inn krem og til slutt de stivpiskede eggehvitene. Fordel moussen i 4 små glass. Dekk med plastfolie og sett i kjøleskap i minst en time.
 3. Kok opp fløte i en liten kjele. Trekk kjelen av platen og ha i grovhakket sjokolade. Rør i blandingen etter 2-3 minutter, når sjokoladen har smeltet. Avkjøl sausen. Fordel resten av de delte jordbærene over moussen i serveringsglassene og hell over sjokoladesaus rett før servering.