Fårikål.

Gratis fotoer av Lam
Bildet er hentet fra www.pixabay.com fotograf: JorunnHenriksen

FÅRIKÅL.

NORGES NASJONAL RETT.

i 1972 kåret Nitimens lyttere Fårikål til Norges nasjonalrett. Avstemmingen ble relansert i 2014. Fårikål ble også denne gang det Norske folks soleklare vinner med voldsom margin. En ekte rotnorsk rett som har klart fint som den er gjennom flere tiår.

SLIK GJØR DU

  1. Del hodekålen i båter.
  2. Legg kjøtt og kål lagvis i en gryte (kjøtt nederst med fettsiden ned). Strø salt og pepper mellom lagene. Pepperkornene kan eventuelt legges i en spesiell pepperholder. (Noen liker også å jevne fårikålen. Strø da litt hvetemel, ca 1-2 ss per 4 porsjoner, mellom lagene.)  
  3. Hell på vann. Kok opp, sett på lokk og senk varmen. La fårikålen trekke til kjøttet er mørt (til det løsner fra benet), ca. 2,5 timer.

Fårikålen serveres rykende varm med kokte poteter.

DETTE TRENGER DU FOR Å LAGE FÅRIKÅL.

  • 1,5 kg fårikålkjøtt
  • 1,5 kg hodekål
  • 4 ts hel pepper
  • 2 ts salt
  • 3 dl vann

Publisert av Thomas Rago