Elggryte

Elg er sunt og godt. Her kommer oppskrift på ei gryte du kan lage.

Ingredienser:

Ca 1.2 kg elgkjøtt (stek)

Salt/pepper

1 ts hvitløks pepper

2 ss tine smør

4 store sopp

1 pk aroma sopp

2 sjalottløk

1 liter vann

2 terninger kjøtt buljong

150 gr bacon

1 dusk timian

2ss creme fraiche

4 store gulerøtter

½ selleri

2 ss tyttebær

1 dusk persille (til pynt)

 Kutt opp elgkjøtt i passelig stykker og stek de i en jerngryte eller en høy stekepanne.

Ha på salt /pepper/hvitløkspepper sammen med tine smør og stek bitene til de blir gyllen brune. Kutt opp soppen, gulerøttene (skiver), selleri og sjalottløken og hell dette over sammen med vannet og kjøttbuljongen La dette stå og koke i ca. 20-30 min til kjøttet er mørt. Mulig lengre koketid hvis du har store kjøttstykker Tilsett bacon i små biler etter ca.15 minutters koketid. Tilsett fløten, creme fraiche og tyttebær og smak til om evt ha i mer salt. Pynt med litt persille på toppen.