Hilde Hummelvoll.

Hilde ble født den 10. oktober 1960 i Sandefjord. Hun er en norsk programleder som har jobbet i NRK siden midten av 1980-årene og fra 1990 har hun ledet en rekke underholdningsprogrammer på kanalen. Hummelvoll tok lærerutdanningen sin på Hamar lærerhøyskole. Etter utdanningen jobbet hun som vikarlærer i Gjøvik og deretter som journalist for lokalavisen i Gjøvik. I 1986 begynte hun å jobbe for NRK Hedmark og var med på å lage en dokumentar om «Skibladner». Hun Tv debuterte samme år da hun sammen med Einar Lunde og Per Erik Borge ledet årets tv aksjon på NRK. I 1990 fikk hun sitt gjennombrudd som programleder da hun sammen med Knut Borge ledet Lørdagsunderholdningsprogammet Lørdagsariete på NRK. Videre utover 90-Tallet var hun programleder for blant annet Sveip, Og så var det deg da og I Hummels vold. Hvert år fra 2004 til 2011 ledet Hummelvold Kvelden før kvelden som sendes lille Julaften på NRK1. Hummelvold er gift med Petter Nome.